Ще один єврочиновник в свято не забув нагадати про демократію

Середа, 24 серпня 2011, 17:10

Голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу нагадав, що для досягнення Угоди про асоціацію з Євросоюзом життєво необхідними є консолідація демократії та верховенства права в Україні.

Про це йдеться в привітанні Баррозу до президента Віктора Януковича з 20-річчям незалежності, повідомляє прес-служба президента.

"За останні двадцять років Україна закріпилася на світовій арені. Я дуже радий, що Європейська Комісія і в цілому ЄС були партнером і другом протягом усіх цих років у подоланні викликів здійснення політичних та економічних реформ, які постають перед Україною", - йдеться у листі.

У своєму вітанні Баррозу наголосив, що Європейський Союз стоїть поряд з Україною як друг і партнер.

"Мета політичної асоціації та економічної інтеграції, передбачена Угодою про асоціацію, переговори щодо якої ми сподіваємося завершити цього року, є амбіційною та новаторською. Вона запровадить нову основу договірних відносин між Європейським Союзом та Україною, відвівши центральне місце питанням поваги до прав людини, демократії та фундаментальних свобод, і, на моє переконання, надихне інші країни Східного партнерства", - йдеться у вітанні.

Баррозу зазначив, що для досягнення цієї мети життєво необхідними є консолідація демократії та верховенства права, повідомляє прес-служба президента.

"Продовження впровадження реформ є найкращим засобом закріплення попередніх досягнень та забезпечення майбутніх здобутків", - переконаний він.

Голова Єврокомісії також наголосив, що українці можуть розраховувати на постійну підтримку ЄС у реалізації "прагнень, народжених двадцять років тому".

Він також висловив сподівання, що конструктивна співпраця між Україною і ЄС й надалі сприятиме досягненню цієї спільної мети.

Як відомо, президент Європейського парламенту Єжи Бузек акцентує увагу української влади на необхідності залишатися прихильними демократії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
Усі новини...