Щоб Чорноморський флот був для України безпечним, потрібна ще купа паперів

Четвер, 25 серпня 2011, 14:01

Україні та Росії потрібно підписати близько 10 угод, які регламентуватимуть базування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України.

Про це сказав посол України в Росії Володимир Єльченко, відповідаючи на запитання, чи не є продовження базування Чорноморського флоту в Севастополі ще на 25 років загрозою територіальній цілісності України.

"Якщо в самому перебуванні Чорноморського флоту Росії у всіх його елементах навести лад, то це не буде загрожувати нашій територіальній цілісності. І така робота зараз якраз проводиться", - сказав він, повідомляє УНІАН.

"Нам потрібно підписати ще приблизно з десяток різноманітних угод, які б створили абсолютно надійну юридичну базу перебування флоту", - зазначив Єльченко.

Посол підкреслив, що на сьогодні вже майже підготовлені і під час найближчого засідання україно-російської міждержавної комісії будуть підписані дві угоди по Чорноморському флоту.

Одна з них регулює режим і порядок перебування військовослужбовців флоту поза межами їх дислокації, а друга – спільні дії в боротьбі зі стихійними лихами, додав він.

За словами Єльченка, залишаються ще питання використання маяків, інфраструктури ЧФ і модернізації озброєнь.

“От коли ми це все остаточно врегулюємо – а ця робота наближається до завершення, – тоді розмови про загрозу і небезпеку ЧФ відпадуть", - упевнений український посол.

Єльченко зазначив, що у світі є багато прикладів, коли іноземні бази розташовані на територіях інших країн, і якщо це врегульовано юридично, то жодних побоювань не буде.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування