Американський посол розповів, хто допомагав Януковичу та Тимошенко

Четвер, 25 серпня 2011, 15:06

У 2007 році Юлію Тимошенко консультувала американська компанія Rand Corporation, а уряд Віктора Януковича - McKinsey.

Про це у своїй депеші від 22 червня 2008 року написав посол США Вільям Тейлор, пише Wikileaks.

Так, у депеші Тейлор пише, що Тимошенко найняла Rand Corporation для розробки широкої низки пропозицій щодо реформ.

Також, згідно із депешею, уряду Віктора Януковича у 2007 році програму реформ допомагала розробляти консалтингова компанія McKinsey.

Посол пише,що Ахметов розповів йому, що консультанти з McKinsey станом на червень 2008 року вивчали ситуацію в Україні. Вже тоді вони мали виробити пропозиції щодо програми реформ.

Також посол пише про розмову із тодішнім віце-прем'єром Андрієм Клюєвим.

"Клюєв пояснив, що він напряму був залучений до процесу з McKinsey. Янукович інструктував членів уряду працювати напряму з експертами McKinsey над програмою", - йдеться в депеші.

"Клюєв відповідав за державні монополії та приватизацію, реформу енергетичного сектору, транспортної інфраструктури та машинобудівної індустрії", - йдеться в депеші.

Як раніше повідомлялося, у 2010 році віце-прем'єр Сергій Тігіпко підтвердив участь консалтингової фірми McKinsey&Company у формуванні програми реформ для нової української влади.

У 2008 році повідомлялося, що Ахметов виділив на п’ять років 50 мільйонів доларів для залучення західних консультантів, в тому числі авторитетної McKinsey & Company, для написання програм розвитку на замовлення фонду "Ефективне управління".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування