На "5 каналі" встановили рекорд, який увійде до Книги Ґіннеса

Четвер, 25 серпня 2011, 17:11

Журналісти "5 каналу" Тетяна Даниленко і Павло Кужеєв провели у прямому ефірі 52 години, встановивши новий рекорд тривалості неперервного телемарафону.

Телемарафон "Українська Незалежність" на "5 каналі", присвячений 20-й річниці Незалежності України, завершився 25 серпня о 16:00.

Як повідомляє прес-служба каналу, він має увійти у світову історію як найдовший у світі телевізійний марафон у форматі ток-шоу, зареєстрований "Книгою рекордів Ґіннеса".

Встановлення рекорду також фіксували представники Національного реєстру рекордів України. Отже, телемарафон на "5 каналі" завершився на позначці 52 години 00 хвилин.

Попередній світовий рекорд у даній номінації належав Сержіо Галіані (Перу), який у 2007 році провів марафон тривалістю 50 годин 09 хвилин.

В Україні рекорд ведення найдовшого телемарафону належав Валентину Щербачову, який провів 4 марафони у якості незмінного ведучого.

Перший, який зафіксований у "Книзі рекордів України", відбувся на київському кабельному телеканалі IVK (20 червня 1997 року) тривав 25 годин, у марафоні взяли участь 50 гостей, у студію надійшло більше 3 000 дзвінків. Другий марафон – на "Гравісі" – 30 годин, третій – на КДР ТРК (у квітні 2008 року) – 32 години і останній (лютий 2010) – 24 години.

Радник президента Ганна Герман у коментарі "Телекритиці" назвала марафон ведучих "5 каналу" безпрецедентною в історії України дискусією.

"Такі речі варто повторювати, варто продовжувати. І я вважаю, що журналісти 5-го каналу подали чудовий приклад іншим каналам, як вести із суспільством діалог. Вони продемонстрували високі журналістські стандарти і збалансованість, що так важливо сьогодні для української преси", - сказала Герман.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування