Податкова "трусить" профспілки на Майдані

П'ятниця, 26 серпня 2011, 12:24

У п’ятницю, 26 серпня, податкова міліція захопила будівлю Федерації профспілок України на Майдані Незалежності у Києві.

Про це повідомляє медіа-центр ФПУ. За інформацією медіа-центру, наразі тривають обшуки та допити працівників.

"Податкова міліція прийшла з обшуками, блокувала 3, 4 та 5 поверхи. Нікого не випускають, ходять по кабінетах, проводять обшуки, перебирають папери, щось шукають", - повідомив "Інтерфаксу" заступник голови Федерації профспілок України Григорій Осовий, який знаходиться в будівлі ФПУ.

За його словами, податківці шукають документи, пов'язані з відчуженням власності ФПУ.

"Наші юристи з ними розбиралися - вони кажуть, що їм потрібні документи, пов'язані нібито з відчуженням якогось туристичного об'єкта у Херсонській області", - сказав він.

При цьому глава ФПУ, народний депутат Василь Хара (фракція Партії регіонів) за словами Осового також перебуває в будівлі ФПУ.

"Він на місці. Дав інтерв'ю телеканалу про те, що це незаконне і грубе втручання у діяльність профспілок як автономних незалежних державних органів з порушенням всіх процесуальних правил, норм", - повідомив Осовий.

За його словами, глава ФПУ "дав дуже різку оцінку цьому вторгненню, а надто, що паралізована робота апарату Федерації".

"У нас у понеділок президія, йде підготовка документів, але поки блоковано спілкування між структурними підрозділами і проводами, тому поки зберігається знервована ситуація", - підкреслив заступник голови ФПУ.

Як повідомлялося, Генпрокуратура 23 травня внесла припис голові ФПУ Василя Хари з вимогою не допустити незаконного відчуження майна профспілок в Автономній Республіці Крим, зокрема санаторно-курортних установ. Генпрокуратура почала перевірку таких порушень у зв'язку з повідомленнями в пресі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування