Wikileaks розкрили таємниці посередників під час Помаранчевої революції

П'ятниця, 26 серпня 2011, 17:35

Екс-президент Литви Валдас Адамкус спочатку не хотів брати участь у переговорах між кандидатами в президенти Віктором Януковичем та Віктором Ющенком у 2004 році.

Про це йдеться у депеші посла США у Литві Стівена Малла від 29 листопада 2004 року, текст якої наводить Wikileaks.

Так, в документі зазначається, що тодішній президент Леонід Кучма телефоном 25 листопада запросив Адамкуса приєднатися до тодішнього польського президента Кваснєвського в ролі посередника.

Посол з посиланням на старшого радника екс-президента Литви Едімінаса Багдонаса написав:

"Адамкус не дуже хотів долучатися до процесу, але після того, як Кваснєвський подзвонив йому пізно 25 листопада, Адамкус вирішив приєднатися до місії Кваснєвського".

"Радники Адамкуса кажуть нам, що поки незрозуміло, як місія Кваснєвського та Адамкуса співпадатиме з намірами Солани (представника ЄС із зовнішньої політики та безпеки), але висловили упевненість, що вони вдвох працюватимуть в тандемі", - зазначив Малл у депеші.

Як відомо, під час Помаранчевої революції Солана, Адамкус, Кваснєвський виступили посередниками в переговорах між кандидатами в президенти Віктором Ющенком та Віктором Януковичем за участі тодішнього президента Леоніда Кучми.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News