Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міністр стверджує, що проблеми з ліками майже вирішені

Субота, 27 серпня 2011, 13:42

Міністерство охорони здоров’я вже або закупило, або через кілька днів закуповуватиме ліки, проблема за якими стояла останні вісім місяців.

Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня. Україна" повідомив міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко.

"На 1 червня із закуплених у 2010 році ліків на суму 1,5 мільярди гривень ми мали залишки ліків у регіонах на суму 564 мільйони гривень — це третина. Але з низки програм, у тому числі з імунопрофілактики, гемофілії, в нас були дуже малі запаси", - розповів він.

"Ми змінили графік проведення торгів, щоб насамперед закупити препарати з критичними залишками. 10 серпня перша партія ліків для хворих на гемофілію — сьомий фактор зсідання крові на суму 5 мільйонів — уже пішла в "Охматдит" і в регіони", — повідомив міністр.

Аніщенко також запевнив, що проблема з іншими вакцинами буде вирішена до вересня.

"Буквально через два-три дні ми закуповуємо вакцину АДС. У вересні поставки підуть у великому обсязі. У серпні ми отримаємо три вакцини. У вересні — ще три. А в жовтні забезпечимо повний комплект вакцин", — пообіцяв він.

Ситуацію із закупівлями ліків для гемофілії міністр пояснив затримками в зв'язку зі зростанням цін на них.

Аніщенко також повідомив, що проблеми з правоохоронцями в членів тендерного комітету попереднього складу МОЗ сталися через закупівлю препаратів, які подорожчали в зв’язку зі стрибком долара.

"Наразі дев’ятеро наших колег із тендерного комітету Мінздоров’я в попередньому уряді перебувають під слідством, деяких арештовано! А все тому, що підвищився курс долара і вартість ліків на час проведення закупівель зросла, порівняно з умовами тендеру", - сказав міністр.

За його словами, працівники Мінздоров’я не повинні порушувати попередніх умов тендеру.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування