Прихильники "васильківських терористів" пікетують СБУ в містах

Субота, 27 серпня 2011, 16:01

Соціал-національна асамблея і організація "Патріот України" провели по Україні ряд акцій з вимогами звільнити активістів організації.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу СНУ.

В організації повідомляють, що в Києві, Харкові, Івано-Франківську, Житомирі, Львові та інших містах були проведені пікети місцевих управлінь СБУ.

Пікетувальники вимагали звільнити з-під варти затриманих у Василькові Київської області активістів Сергія Бевза, Ігоря Мосійчука, Володимира Шпара, Олексія Чернегу, Олександра Крикунова, Віталія Зателепу і покарати осіб, винних у фальсифікації справи проти них.

Крім того, учасники пікету вимагали вибачень від прес-секретаря СБУ Марини Остапенко "за відверту брехню на патріотів України", а також оголошення імен і покарання "замовників репресій проти патріотів України".

Свої вимоги пікетувальники передали представникам спецслужби в Києві, Львові, Житомирі, Одесі, Запоріжжі.

"У Луцьку командир осередку з активістами були безпідставно затримані біля стін місцевого СБУ, де вимоги у них були вилучені і з невідомих причин знищені правоохоронцями. У Луганську командира місцевого осередку затримали нібито за якісь минулі правопорушення", - йдеться в повідомленні.

"У Харкові, де місцевий СБУ було закидані димовими шашками і яйцями, "гебісти" вийти і прийняти вимоги не зважилися - документ залишили на дверях СБУ", - повідомляє прес-служба.

У СНУ також стверджують, що Чернега і Зателепа вже утримуються під вартою вже четверту добу, хоча, відповідно до законодавства, їх не можуть тримати в ув'язненні без пред'явлення звинувачень більше 72 годин (3 діб).

"Також після звільнення під підписку про невиїзд юридичного працівника апарату міськради Василькова Олександра Крикунова він показав побої, які завдали співробітники СБУ. Але відразу після цього до нього підійшов слідчий, сказав, що потрібно підписати ще деякі документи і після цього він знову був затриманий", - стверджують в СНУ.

"Очевидно, що СБУ йде на порушення закону, не відпускаючи Зателепу і Чернегу, так як їх били, і СБУ боїться публічності цієї інформації", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, 22 серпня співробітники СБУ Василькові Київської області затримали трьох учасників організованого злочинного угруповання, які 24 серпня планували здійснити вибух у Києві або передмісті.

Рано вранці 23 серпня затриманих за підозрою в організації теракту на День Незалежності відпустили.

Пізно ввечері того ж 23 серпня представники Служби безпеки України затримали шістьох підозрюваних в організації теракту на День Незалежності.

26 серпня Солом’янський районний суд приговорив члена організації Володимира Шпару, депутата міськради Ігора Мосійчука та депутата Васильківської міської ради Сергія Бевза до двох місяців утримання під вартою.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування