"Айрін" уже вбив одного американця

Субота, 27 серпня 2011, 20:25

Ураган "Айрін" обрушився в суботу на узбережжя американського штату Північна Кароліна, ламаючи дерева і зриваючи проводи з ліній електропередачі.

Як повідомили в енергетичних компаніях, у результаті удару стихії без світла залишилися близько 250 тисяч будинків, передає ІТАР-ТАРС.

Найбільші ушкодження отримала енергомережа міст Вілмінгтон і Райтсвілл Біч, де без електрики залишилися 190 тисяч абонентів, відзначили в "Прогрес енерджі", додавши, що ця цифра буде рости.

У зону лиха направлені сотні співробітників, покликаних усувати перебої в електропостачанні. Проте дістатися до об'єктів їм заважають затоплені траси і повалені дерева.

Ураган вже призвів до перших людських жертв у США. Як повідомив телеканал Сі-Ен-Ен, житель штату Північна Кароліна, що опинився на вулиці під час удару стихії, загинув після того, як на нього впало дерево.

Затоплена багатокілометрова прибережна зона Північної Кароліни, при цьому вода продовжує прибувати, гнана сильним вітром.

Метеорологи попереджають, що негода може призвести до утворення смерчів, які будуть мати руйнівну силу.

Через загрозу повеней на східному узбережжі США оголошено про обов'язкову евакуацію близько 2,5 мільйонів жителів.

Близько 370 тисяч чоловік залишать свої будинки в ряді районів Нью-Йорка. Мер міста Майкл Блумберг у своєму зверненні до громадян заявив, що "зараз саме час" евакуюватися тим, хто цього ще не зробив. "Залишатися небезпечно і нерозумно, крім того, це протизаконно", - сказав градоначальник.

Блумберг закликав мешканців небезпечних районів покинути свої будинки до полудня за місцевим часом, коли буде зупинено роботу громадського транспорту міста.

Епіцентр "Айрін", якому зараз привласнена перша категорія за п'ятибальною шкалою Саффіра-Сімпсона, за прогнозами метеорологів буде залишатися над океаном, в результаті чого ураган буде зберігати руйнівну силу тривалий час.

Режим надзвичайної ситуації оголошений в штатах Північна Кароліна, Вірджинія, Меріленд, Нью-Джерсі, Нью-Йорк, Соннектікут і Род-Айленд.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування