У Януковича забули про премію Довженка

Субота, 27 серпня 2011, 21:10

Указ президента про присудження державної премії імені Олександра Довженка за 2010 рік не був підписаний, оскільки в адміністрації президента про нього просто забули.

Про це пише в суботу тижневик "Дзеркало тижня. Україна".

"Минулого року премія була присуджена авторам документального фільму "Освідчення в коханні". Її мали вручити ще 12 вересня 2010 року, в день народження Довженка. Проте відповідного президентського указу не дочекалися", - пише автор.

"Чиновники просили не здіймати галасу: ну, сталася невелика технічна заминка, але ж невдовзі указ буде підписано. Тим часом минали місяці, віз стояв у тому ж самому місці" — йдеться в статті.

Висувалися версії, що адміністрацію президента не влаштовують лауреати.

"Розслідування події на основі спілкування з джерелами, близькими до адміністрації президента, показало наступне: ніякого злого умислу немає. Про вручення премії в призначені терміни в адміністрації президента дійсно забули", — стверджує автор.

"Але зізнатися в такому дрібному, проте очевидному проколі відповідальні чиновники АП не можуть. Тому що для його виправлення потрібно провести колосальну організаційну роботу. Ні багато ні мало — внести зміни в закон "Про державний бюджет", - пише "Дзеркало тижня".

Разом з премією держава має перерахувати 100 тисяч гривень лауреатам. Для цього потрібно внести поправку про виплату 100 тисяч гривень через комітет Верховної Ради та прийняти поправки в трьох читаннях у сесійній залі.

Державна премія імені Олександра Довженка за видатний внесок у вітчизняне кіномистецтво в Україні присуджується з 1995 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування