Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко нацьковує перевірку на експертів, які нарахували їй збитки

Понеділок, 29 серпня 2011, 11:33

Захист Юлії Тимошенко просить перевірити кваліфікацію експертів, які оцінювали збитки, завдані державі внаслідок підписання газових угод із Росією у 2009 році.

Про це заявив адвокат Микола Сірий після того, як суддя Родіон Кірєєв зачитав висновки експертизи.

"Проведення експертизи з такою методологією, викладеною на 4-х сторінках, і в результаті якої визначено так звані збитки на 1,5 мільярд гривень – і це здійснено за 2-3 дні! Тому ми просимо винести окрему ухвалу на адресу Київського науково-дослідного інституту судових експертиз та Міністерству юстиції", - зазначив він.

За словами Сірого, Київський науково-дослідний інститут судових експертиз має перевірити, чи у відповідності до методики проведена та експертиза.

"Бо очевидно по тексту експертизи: вона не має ніякого відношення до судово-економічної експертизи, а нагадує куски науково-правової експертизи", - сказав адвокат.

Також, на думку Сірого, Мін’юст має перевірити "відповідність кваліфікації експертів кваліфікаційним вимогам".

У свою чергу, Тимошенко зазначила, що за результатами експертизи можна говорити про злочин.

"Ця експертиза не посилається на жоден бухгалтерський документ. Тобто економічна експертиза, яка рахує нібито збитки державі, не посилається на жоден бухгалтерський документ", - заявила вона.

"Тут немає посилання на угоди по забезпеченню технічним газом "Укртрансгазу", що говорить про те, що експертиза взяла до уваги, що збитків не було ніколи у 2009 році. Це, мені здається, дає підставу робити заяву про злочин щодо експертів, які робили експертизу таким безпрецедентним чином", - сказала Тимошенко.

Також захист вимагатиме, щоб цих експертів викликали на засідання суду для пояснення методології проведеної експертизи.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...