Міліціонери напали на Фаріон, бо не впізнали

Понеділок, 29 серпня 2011, 12:45

Працівники міліції, які напали на депутата Львівської облради від ВО "Свобода" Ірину Фаріон, не впізнали політика.

Про це повідомляє ГУМВС України у Львівській області, інформує Львівський портал.

Нагадаємо, інцидент з Іриною Фаріон трапився під час урочистостей з нагоди 155-річчя від дня народження Івана Франка в Нагуєвичах.

"На даний час після з’ясування всіх обставин встановлено, що охорону громадського порядку під час вказаних заходів забезпечували працівники міліції Львівщини, які несли службу, як у службовій формі одягу, так і в цивільному", - повідомили у міліції.

За інформацією правоохоронців, програмою заходу не було передбачено виступ депутата, з якою трапився інцидент, а працівники міліції, котрі намагались зупинити дану особу, не знали її в обличчя.

"Відразу, як їм було повідомлено, що це депутат обласної ради, жінку було пропущено для виступу", - зазначено у повідомленні службі зі зв’язків з громадськістю ГУМВС України у Львівській області.

Голова Львівської облради Олег Панькевич заявив, що в компетенцію працівників правоохоронних органів не входить знати всіх промовців в обличчя, а тим паче, вивчати сценарій заходу.

"Як співголова оргкомітету я мав право надати слово будь-кому, а тим більше пані Ірині - мовознавцеві, яка займається вивченням спадщини Івана Франка" - наголосив він.

Водночас, сама Ірина Фаріон планує звернутися до прокурора Львівської області Віталія Ковбасюка. Депутат вимагатиме порушити кримінальну справу проти осіб, які намагалися перешкодити їй виступити.

Також учасники прес-конференції заявили про те, що цей інцидент стане предметом дискусії на наступному сесійному засіданні обласної ради.

Зокрема, депутати будуть вимагати звіту керівництва правоохоронних органів і відповіді на питання — хто віддав працівникам міліції наказ перешкодити виступу Ірини Фаріон.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування