Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Арештований мер через підлеглих просив про нагороду в Януковича

Понеділок, 29 серпня 2011, 14:19

"Міністр опозиційного уряду" Геннадій Москаль був нагороджений президентом Віктором Януковичем за поданням глави апарату Верховної Ради.

Про це ідеться у відповіді "Українській правді" керівника Головного управління доступу до публічної інформації адміністрації президента Дениса Іванеска.

"Подання про нагородження Москаля Г.Г. орденом "За заслуги" 1 ступеня надійшло з апарату Верховної Ради за підписом керівника апарату. Позитивна характеристика на Москаля Г.Г. також надійшла від апарату Верховної Ради", - ідеться у відповіді.

"Відзначалося, що Москаль Г.Г. є автором та співавтором понад 100 законодавчих ініціатив, переважна більшість яких спрямована на захист прав людини, утвердження законності та правопорядку...", - також зазначається у відповіді Банкової.

Водночас, як повідомив Іванеско, законодавство не вимагає підтвердження згоди самого Москаля для висування її на нагородження.

Щодо скандального нагородження ювілейною медаллю мера Красноармійська Андрія Ляшенка, арештованого за підозрою в отриманні хабара, то Банкова вкотре повідомила - його прізвище "було помилково включено до переліку нагороджених на сайті президента".

"Клопотання про нагородження Ляшенка А.Г. надійшло від Красноармійської міської ради на підставі протоколу №2 загальних зборів працівників від 11 липня 2011 року", - ідеться у відповіді.

Як відомо, Красноармійську міську раду очолює сам міський голова Ляшенко. Його було арештовано 29 липня 2011 року.

За словами Іванеска, при висуненні Ляшенка на нагородження була надана супровідна характеристика за підписами його заступника та голови профспілки працівників виконкому міської ради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування