Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За "незалежність" допитують і в Донецьку

Понеділок, 29 серпня 2011, 15:58

Донецька міліція викликала на допит члена обласного Комітету опору диктатурі Марію Олійник за "незаконне святкування Дня незалежності в Донецьку".

Як повідомляє прес-служба "Фронту змін", у понеділок о сьомій годині ранку до Марії Олійник прийшли додому двоє представників Ворошиловського районного відділку міліції.

Майор міліції Ігор Дешевий і прапорщик Дмитро Міщенко повідомили Олійник, що у понеділок об 11.00, вона повинна з'явитися у Ворошиловський райвідділ як свідок у справі про незаконне святкуванні Дня незалежності в Донецьку 24 серпня.

Як повідомила сама Олійник, вона пояснила міліціонерам, що з 10.00 вона бере участь у засіданні Донецького апеляційного адмінсуду в справі про ліквідацію шкіл № № 3,27 і 100 міста Макіївки і бути в райвідділі в 11.00 не зможе.

На це міліціонери заявили, що в разі неявки її "проведуть" до райвідділку, повідомляє прес-служба.

24 серпня за кілька годин до мітингу і святкової ходи Донецький окружний адміністративний суд виніс рішення про заборону партіям і громадським організаціям проводити акції в День Незалежності України.

Незважаючи на це, в центрі Донецька понад 400 прихильників опозиції зібралися на площі Леніна. Учасники акції сформували колону і, не заважаючи руху транспорту, попрямували по тротуару вздовж вулиці Артема до пам'ятника Тарасові Шевченку.

Нагадаємо, раніше міліція викликала на допит заступника голови "Батьківщини" Олександра Турчинова, НУНСівця В'ячеслава Кириленка, Левка Лук'яненка та ще 18 депутатів в рамках розслідування справи про День незалежності.

Як відомо, за фактами зіткнень 24 серпня міліція порушила кримінальну справу за ч. 3 ст. 296 Кримінального кодексу ("хуліганство"; передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років).

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...