Тимошенко не змогла розчулити "пана суддю"

Понеділок, 29 серпня 2011, 18:09

Суддя Родіон Кірєєв відмовився змінити Юлії Тимошенко міру запобіжного заходу.

Відповідне рішення він озвучив розглянувши клопотання адвоката Олександра Плахотнюка.

Раніше адвокат заявив, що "не треба формально розглядати це питання, а підходити з доцільності… Спочатку треба довести необхідність тримання Тимошенко за гратами".

Також він зазначив, що "перебування Тимошенко в СІЗО фактично перешкоджає захисту, бо адвокати не мають можливості спілкування з підзахисною".

"Тому прошу змінити запобіжний захід утримання під вартою на будь-який інший, крім тримання під вартою", - заявив Плахотнюк.

Він також пообіцяв, що в разі зміни запобіжного заходу Тимошенко буде дотримуватись графіку і вчасно з'являтись на засідання.

"Хочу підтримати і уклінно просити, пане суддя, припиніть мене катувати в СІЗО разом з президентом, з адміністрацією президента, які бояться не лише мене в політиці, а навіть моєї тіні в політиці", - зазначила Тимошенко.

"Хочу попросити вас, щоб ви зупинилися і, як суддя, на екскурсію сходили в Лук`янівське СІЗО, щоб на власні очі побачили, на що кидають людину, яка не вчинила жодного злочину", - додала вона.

В свою чергу прокурор Микитенко висловив спільну думку обвинувачення, в якій зазначив, що підстав для зміни запобіжного заходу немає.

"Після винесення рішення 05.08 суд неодноразово встановлював факти перешкоджання підсудною встановлення істини у справі", - сказав він.

Під час його виступу у залі лунало: "Ганьба прокурорам!".

В свою чергу Тимошенко висловила сумнів, що суддя прийме рішення, яке буде суперечити " політичному замовленню" і попросила дати хоча б один-два дні на ознайомлення з матеріалами кримінальної справи.

Микитенко при цьому наголосив, що обвинувачення користувалося лише нормами КПК. Ця фраза визвала сміх в сесійному залі.

У відповідь на це Тимошенко зазначила, якщо прокурор сказав правду, то не було б кримінальної справи.

"Неспроста сміх, але я ніколи не припиняла вірити в краще. У вас завжди є шанс бути суддею", - звернулася вона до Кірєєва.

В судовому засіданні оголошено перерву до 31 серпня 9:00.

Як відомо, 5 серпня під час арешту Тимошенко в якості одного з аргументів її арешту суддя Крієєв оголосив її запізнення на засідання.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News