Українські "віпи" перебираються в Баден-Баден?

Вівторок, 30 серпня 2011, 08:30

Близько 20 київських Vip-персон, що проживають у київській Конча-Заспі, купили собі нерухомість у німецькому місті Баден-Баден.

Про це газеті "Сегодня" розповіли в Київраді.

"Я точно знаю, що там 10-12 людей – колишні працівники київської мерії, ще приблизно стільки ж – прокурори, судді, працівники Кабміну. Але вони не можуть світитися – як держслужбовці. Є там і будинки київських бізнесменів", - розповів один із депутатів Київради.

Дружина мера Києва Аліна Айвазова придбала у Баден-бадені будинок площею 300 кв. м. Близький друг родини розповів, що Айвазова офіційно оформила його на себе й перерахувала гроші за кордон через банк.

За словами Айвазовой, є будинок у Баден-Бадені і в екс-керівника Держуправління справами Ігоря Бакая.

Екс-заступник генпрокурора Олександр Шинальський зізнався, що купив житло в Баден-Бадені за гроші, зібрані ним і дружиною-юристом легально.

Приписують житло там і екс-заступниці мера Києва Ірені Кільчицькій. Сама вона це заперечує: "Я живу там у готелі або орендую житло", - сказала вона виданню.

Живуть "віпи" у Баден-Бадені компактно.

"Там усього три вулиці з гарними 4-поверховими елітними будинками, де живуть мільйонери. Це будинки, які колись належали відомим людям, зокрема – письменнику Івану Тургенєву, тепер вони викуплені мільйонерами", - сказала Кільчицька.

За її словами, "Баден уважається найбільш безпечним містом Європи".

Поліції в Баден-Бадені багато, але її майже не видно. Охорони по периметру будинків, як це прийнято в елітній Конча-Заспі, там нема, але всередині у "віпів" охорони багато.

"Якщо в Києві віпи їздять по вулиці в супроводі п'яти машин охорони, то тут спокійно ходять пішки", - каже близький друг Айвазової.

"Це елітне, але не тусовочне місце. А тому тут добре відпочивати з дітьми. Якби мені довелося колись їхати з України, чого я не хочу, я б обрала для життя Баден-Баден", - зізналася Кільчицька.

"Якщо я приїжджаю на тиждень або 10 днів у Баден-Баден, то я орендую "Мерседес" Е-класу, плачу за нього 100 євро на добу. Якщо приїжджаю з дітьми на все літо, як цього року, то я переганяю свій "Бентлі" на треку в Німеччину. Зараз він їде назад, хоча я вже в Києві", - розповіла вона.

Просторий 3-поверховий особняк із терасою, камінною залою, побудований з екологічно чистих матеріалів, за 10 хвилин їзди до центру Баден-Бадена коштує 385 тис. євро. А величезна 3-поверхова вілла на легендарній Ліхтентальській алеї з величезною земельною садово-парковою ділянкою (2300 кв. м) оцінюється у 1,250 млн євро.

Невелику 2-кімнатну квартиру можна орендувати за 759 євро на місяць.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування