"Могилянка" пояснила Януковичу, що Табачник дискредитує його

Вівторок, 30 серпня 2011, 16:06

"Києво-Могилянська академія" висловлює президенту занепокоєння упередженим ставленням до себе з боку керівництва Міністерства освіти, науки, молоді і спорту.

Про це йдеться у зверненні трудового колективу Національного університету "Києво-Могилянська академія" до президента Віктора Януковича, поширеного прес-центром.

У ньому наголошується, що "більшість інновацій, які сьогодні наближають вищу школу України до світового рівня, були започатковані й апробовані саме в НаУКМА", цей університет завжди обстоював якість освіти і високий професіоналізм.   

"Сьогодні трудовий колектив НаУКМА висловлює занепокоєність з приводу упередженого, необ’єктивного ставлення до своєї діяльності з боку керівництва Міністерства освіти, науки, молоді і спорту України", - йдеться у зверненні.

"Це засвідчено і способом, у який Міністерство визначало державне замовлення для НаУКМА у 2011 році, і необґрунтованою, на наш погляд, доганою, що її оголосив президенту НаУКМА Квіту С.М. міністр Табачник Д.В.", - уточнюється в ньому.

У "Києво-Могилянській академії" вважають "ці та інші рішення політизованими, такими, що готують ґрунт для нав’язування "своєї людини" на посаду президента НаУКМА".

"Ми також вбачаємо у цьому спробу змінити схвалений усім трудовим колективом освітній курс Університету, відомого своєю демократичністю, некорумпованістю, відданістю європейським цінностям й успіхами в наближенні до Єдиного європейського освітнього і наукового простору", - заявляє "Могилянка".

У НаУКМА вважають, що така позиція міністра "суперечить автономії університетів, принципам верховенства права, засадам громадянського суспільства та гуманітарної політики, які проголошені президентом України".

"Це дискредитує президента і шкодить іміджу України саме напередодні завершення переговорів про асоціацію України з Європейським Союзом", - наголошується у зверненні, яке одноголосно прийняли 29 серпня загальні збори трудового колективу НаУКМА.

Як відомо, раніше "Києво-Могилянська академія" звернулася до Окружного адмінсуду Києва з позовом до Міносвіти щодо розподілу місць держзамовлення на 2011/2012 навчальний рік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування