Янукович вступатися за школярів Донеччини не збирається

Вівторок, 30 серпня 2011, 16:27

Президент Віктор Янукович уважно стежить за ситуацією із закриттям шкіл.

Про це йдеться в листі речника президента Дарки Чепак на адресу Марії Олійник, яка представляла в суді інтереси батьків учнів україномовних шкіл, що закривалися в Донецькій області, передає УНІАН.

Захисниця надіслала листа Чепак, у якому зазначила, що школи закриваються без обговорення з громадськістю цього питання, порушуючи Бюджетну декларацію, прийняту Кабміном, і під тиском місцевої влади.

Олійник нагадала Чепак, що і до Ворошиловського районного суду Донецька, і до Донецького апеляційного адміністративного суду свої листи надсилали мер Макіївки Олександр Мальцев і міський голова Донецька Олександр Лук'янченко з проханням швидше винести ухвалу.

У відповіді на лист прес-секретар президента запевнила адресата, що президент уважно слідкує за ситуацією із закриттям шкіл, проте все має вирішити суд, і глава держави не має права втручатися у судовий процес.

"Долю шкіл у Донецькій області вирішить суд. Батьки, які оспорюють рішення місцевої влади, публічно заявили, що мають намір оскаржити останнє рішення Донецького апеляційного адміністративного суду. Пропоную дочекатися остаточного рішення судових органів", - сказано в листі Чепак.

Коментуючи листа Чепак, Олійник підкреслила, що вже післязавтра, 1 вересня, діти повинні сісти за парти, але в Макіївці після вчорашнього рішення суду учнів "прогнали зі шкіл, що закриваються, й не провели оголошену раніше перекличку".

Олійник зазначила, що останні дні батьки власними силами приводили школи до ладу, і готували до відкриття класні кімнати.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування