Медведько дав аргументи на користь Тимошенко

Середа, 31 серпня 2011, 13:15

До матеріалів справи Юлії Тимошенко приєднано лист екс-генпрокурора Олександра Медведька, який свідчить на користь екс-прем’єра.

Про це заявив захисник Микола Сірий.

"До матеріалів справи приєднано лист генерального прокурора Медведька, яким підтверджена та сама теза, що прем’єр-міністр мав право в своєму дорученні давати рекомендацію делегації "Нафтогазу", що законодавством не заборонена така дія прем’єр-міністра", - сказав він.

За словами Сірого, також до матеріалів приєднано лист Контрольно-ревізійної комісії від 2010 року, в якому "прямо вказано, що неможливо встановити збитки з урахуванням підписання зовнішньоекономічних контрактів, тому що немає даних про те, що ці контракти були укладені на завідомо невигідних умовах".

Крім того, перед перервою в судовому засіданні до 14:15 суддя зачитав клопотання про приєднання до матеріалів справи документів як доказів, повідомив адвокат Юрій Сухов.

Зокрема, йдеться про висновки компанії Ernst&Young, матеріали "Української правди" щодо газових переговорів та "Науково-консультаційний висновок щодо постанови про притягнення в якості обвинуваченої Юлії Тимошенко і аналіз обвинувального висновку завідувачем кафедри кримінології університету Шевченка Андрушком".

За словами Сухова, згідно з висновками останньої експертизи, з боку Тимошенко "жодних порушень не було".

"За результати господарської діяльності держструктури "Нафтогаз" прем’єр не може нести відповідальність. Відстуній причинний зв’язок між наданням директив і нібито заподіянням шкоди. Це думка незалежного фахівця найвищого рівня", - сказав Сухов.

"Тому ми подамо клопотання про закриття кримінальної справи, бо жодної перспективи в цій справі немає", - додав він.

Сухов також повідомив, що має намір подати клопотання про приєднання до матеріалів справи ще одного експертного підприємства "Альтернатива", згідно з якими у діяльності Тимошенко немає порушень законодавства.

Пізніше аналіз обвинувального висновку завідувачем кафедри кримінології університету Шевченка Андрушком був долучений до матеріалів справи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування