НУНСівець виклав свій допит у міліції в інтернет

Середа, 31 серпня 2011, 14:14

В інтернеті з’явився запис допиту депутата Олеся Донія у міліції у справі про події 24 серпня 2011 року.

На аудіо, зокрема, чутно, як слідчий доводить до відома Донія про порушення кримінальної справи за фактом сутичок 24 серпня, а потім запитує, що йому відомо про ці події.

На це Доній сказав, що розповість про те, що він бачив лише після того, як йому повідомлять про "хуліганські дії, вчинені міліцією", зокрема, хто з правоохоронців і на якій підставі застосовував сльозогінний газ проти демонстрантів.

Він назвав такі дії міліції провокацією і поцікавився у слідчого, хто віддавав наказ "Беркуту" діяти таким чином.

"24 серпня була здійснена антиконституційна змова, громадянам не давалась можливість відзначити День незалежності. Провокації здійснювалися представниками правоохоронних органів", - сказав депутат.

 

Зокрема, він зазначив, що "особисто бачив", як Бульвар Шевченка був перекритий металевими щитами, а один з депутатів від Партії регіонів "вихвалявся", що їм дозволили здійснити ходу від Михайлівської площі до Хрещатика, і правоохоронні органи не перешкоджали.

Доній також спитав у слідчого, на якій підставі його запросили на допит у якості свідка.

"Ви ж навіть не знаєте, де я був, о котрій годині, що я робив. Вам просто спустили згори, що треба запросити… Ну який ви слідчий, якщо ви навіть не знаєте, чому ви мене запросили?", - обурився він.

На це слідчий заявив, що не буде розмовляти з Донієм в такому тоні.

"Вам дали вказівку допросити відомих людей для того, щоб у суспільстві панував страх… А ви навіть не встигли підготуватися! Треба готуватися краще", - продовжив депутат.

На певному етапі допиту слідчий зізнався, що "толку не буде", і допит завершився.

У коментарі "Українській правді" Доній визнав, що аудіо, викладене в інтернеті, відповідає дійсності.

"Більше того, цей запис робив я сам, відкрито. Як тільки я зайшов до слідчого, я одразу поклав між ним і собою диктофон, тобто таємно це не робилося", - сказав він.

За словами Донія, аудіо в інтернет виклали його помічники.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування