У Євросоюзі не вірять у "казки" Януковича про справу Тимошенко

Понеділок, 12 вересня 2011, 10:48

Євросоюз шукає важелі тиску на Київ, щоб домогтися допуску екс-прем’єра Юлії Тимошенко до участі в парламентських виборах 2012 року.

Про це буде йтися на зустрічі Віктора Януковича й комісара ЄС із питань розширення і європейської політики сусідства Штефана Фюле в Ялті, пише "Комерсант-Україна".

"Після вироку Печерського суду буде ще не пізно, адже попереду апеляція. І не треба думати, що ми віримо казкам, мовляв, Янукович не впливає на суд. Ми не настільки дурні", - заявило газеті джерело у Брюсселі. 

Як відомо, у суботу британська "The Times" опублікувала інтерв'ю Юлії Тимошенко, у якому екс-прем’єр України заявила, що завершити переговори щодо угоди про асоціацію з боку ЄС зараз "означає зіграти на руку Януковичу і його банді".

При цьому раніше Тимошенко просила "ні за яких умов не об’єднувати протидію політичним репресіям, незаконним судовим і кримінальним переслідуванням із підписанням угоди про асоціацію й зону вільної торгівлі".

В опозиції немає єдності з приводу необхідності завершення переговорів України і Євросоюзу щодо асоціації, каже Олег Рибачук, голова громадської експертної ради при українській частині комітету з питань співпраці України та ЄС.

"На останній зустрічі послів країн ЄС із членами комітету опору диктатурі в опозиції не було єдності з приводу необхідності завершення переговорів щодо асоціації. За словами дипломатів, декілька опозиційних лідерів висловили таку ж позицію, як зараз – Тимошенко", - розповів він.

За інформацією газети, 12 вересня низка об'єднань неурядових організацій спрямують до Брюсселю і Варшави заяву про неприпустимість зміни планів ЄС парафувати договір про асоціацію на грудневому саміті Україна-ЄС.

"Це дасть українській владі додаткові стимули для проведення демократичних і економічних реформ... Альтернативні сценарії можуть призвести до негативних змін", - стверджується у проекті документа, пише "Комерсант-Україна". 

Раніше Брюссель неодноразово декларував готовність завершити переговори з Україною в нинішньому році.

12 вересня у Страсбурзі відбудеться перше засідання, присвячене підписанню Угоди про асоційоване членство України в ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...