Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко пропонують врятувати і себе, і Януковича

Понеділок, 12 вересня 2011, 12:27

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко, звинувачена по "газовій справі", може допомогти і собі, і президенту Віктору Януковичу, якщо заявить, що підписувала контракт під тиском.

Таку думку висловив екс-глава МЗС України Володимир Огризко, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу телеканалу ТВі.

"Я більш ніж упевнений в тому, що Україна підписала цю угоду під тиском. А якщо це так, то міжнародне право вважає такий договір недійсним", - зазначив Огризко.

За його словами, далі потрібно порівняти україно-російський контракт з договорами Росії з Німеччиною, Польщею, Італією.

"І якщо ми бачимо, що умови підписані явно гірше, ніж в інших партнерів, то для об'єктивного судді це стане сигналом, що не все було так просто", - сказав екс-міністр.

Водночас Огризко зазначив, що у такому випадку важливо і саме бажання Тимошенко давати свідчення, оскільки тоді "розвіється легенда про порятунок Європи і задоволену Москву".

Він також зазначив, що Україні слід розпочати виконання взятих на себе в 2008 році Брюссельським меморандумом зобов'язань.

"У 2008 році в Брюсселі була підписана дуже непогана угода між Україною та Європейським Союзом - Брюссельський меморандум, де чітко і ясно було прописано, що і як нам потрібно зробити, щоб якомога швидше прийти до ЄС в газовій сфері", - зазначив Огризко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...