На стадіони під час Євро будуть пускати без паспортів

Понеділок, 12 вересня 2011, 12:58

Для входу на матчі Євро-2012 не потрібно буде пред'являти паспорти.

Про це пише газета "Дело", посилаючись на директора оргкомітету Євро-2012 в Україні Маркіяна Лубківського.

За словами Лубківського, запровадження паспортного контролю, як пропонувало МВС, істотно сповільнить швидкість проходження глядачів, що у свою чергу призведе до скупчення людей перед стадіоном.

"Це не тільки створить додаткові незручності для вболівальників, але і вимагатиме значного збільшення чисельності стюардів і представників правоохоронних органів для підтримки громадського порядку", - говорить Лубківський.

Також він додав, що в контексті проведення Європейської першості з футболу варто звернути увагу на необхідність дотримання вимог УЄФА з безпеки, згідно з якими глядачі повинні могти пройти вхідний контроль протягом однієї години. 

"Цілком очевидно, що на швидкість проходу глядачів впливають не тільки пропускна здатність турнікета, але і швидкість візуального контролю квитка на зовнішньому периметрі безпеки і наступний огляд, на наявність заборонених предметів. Відзначені процедури є стандартними для міжнародних матчів найвищого рівня, що проводяться під егідою УЄФА, і ми будемо їх дотримуватися", - резюмував директор турніру.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування