Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція хоче звільнити Литвина

Понеділок, 12 вересня 2011, 13:33

Комітет опору диктатурі ініціює відставку Володимира Литвина з посади голови Верховної Ради.

Відповідний проект постанови за підписом народних депутатів буде зареєстрований у парламенті, пише ZN.UA з посиланням на джерела.

Таке рішення було ухвалено на засіданні комітету в понеділок.

Причиною відставки, на думку членів КОД, є усвідомлене маніпулювання роботою Верховної Ради і порушення українського законодавства. Це проявилося в п'ятницю, 9 вересня, коли в прискореному режимі, у порушення норм закону з ініціативи спікера Литвина був проголосований у першому читанні законопроект №9127.

Законопроект позбавляє пільг 16 категорій населення, зокрема, шахтарів, медиків, учителів, працівників фармацевтичної галузі, чорнобильців, ветеранів, інвалідів і дітей війни, учасників бойових дій і багатьох інших.

Суть порушення закону Литвином, на думку членів КОД, полягає в тому, що спікер, знаючи про наслідки прийняття даного документа, направив його на розгляд у комітет з питань правосуддя під головуванням Сергія Ківалова і не направив його на розгляд у профільний парламентський комітет.

У КОД також нагадали про спробу прийняти законопроект №9127 у цілому в той же день, 9 вересня, але тільки під тиском опозиції розгляд законопроекту в другому читанні було відкладено на наступний парламентський тиждень.

Як повідомлялось, законопроект №7562 "Про гарантії держави виконання рішень суду", згодом модифікований у законопроект №9127, не відповідає своїй назві і передбачає фактичне скасування більшості пільг для багатьох категорій громадян.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування