Європарламентарій нагадав, що Україні не варто упускати свій шанс

Понеділок, 12 вересня 2011, 18:13

Україна і Європейський Союз наближаються до історичного шансу, який не можна упустити.

Таку думку озвучив глава делегації Парламентського комітету зі співробітництва ЄС - Україні Павло Коваль, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Я хотів би сердечно привітати заяви всіх українських політичних сил щодо їх постійної підтримки більш глибокої інтеграції України з Європейським Союзом", - уточнив Коваль.

"Незалежно від поточної політичної боротьби в Україні дуже важливо як для влади, так і для опозиції говорити в унісон про європейські прагнення України. Зі свого боку ЄС повинен запропонувати свою повну підтримку і допомогу Києву в цьому процесі", - зазначив політик.

Він висловив переконання, що нині для Європейського Союзу і України - важливий момент в їх двосторонніх відносинах.

Майбутній висновок і подальша ратифікація Європейським парламентом та країнами-членами ЄС глибокої і всебічної угоди про вільну торгівлю та Угоди про асоціацію будуть подальшими кроками щодо зміцнення східного партнерства.

"Уряд України не раз наголошував свої європейські устремління. ЄС вітає такий підхід", - повідомив Коваль.

Однак, як підкреслив депутат Європарламенту, підтримку демократичних цінностей, таких як стабільність демократичних інститутів, верховенство закону, повага прав людини і прав меншин, - єдино правильний шлях для досягнення цієї амбітної мети.

"Україна і ЄС наближаються до історичного шансу, який не можна упустити", - резюмував політик.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування