Президент Латвії застряг в Брюсселі, бо летів лоу-костом

Середа, 14 вересня 2011, 11:44

Президент Латвії Андріс Берзіньш і міністр закордонних справ Гірт Валдіс Крістовскіс застрягли в Брюсселі через проблем в роботі національної авіакомпанії airBaltic.

Так, голова латвійського МЗС мав повернутися до Риги ще в понеділок ввечері, однак рейс airBaltic було скасовано.

"Міністр прилетів ранковим рейсом у вівторок і одразу з аеропорту подався на засідання уряду. На щастя, нічого не пропустив", - сказав російській службі Бі-бі-сі прес-секретар міністерства закордонних справ Латвії Яніс Сіліс.

Приблизно та ж доля спіткала президента країни Андріса Берзіньша, який мав повернутися до Риги з Брюсселя у вівторок увечері, проте цей рейс airBaltic теж був скасований.

"Нас спеціально ніхто не попереджав. Однак airBaltic допоміг знайти альтернативний варіант, до Риги летимо того ж вечора, але через Гамбург. Якраз зараз їдемо до аеропорту", - повідомила прес-секретар Берзіньш Ліга Крапане.

"До Риги прилітаємо приблизно в той же час, що і планувалося, а от вилетіти з Брюсселя довелося раніше. Добре, що був резервний час", - додала вона.

За словами прес-секретаря аеропорту "Riga" Сарма Бунке-Брільонка, в цілому за два дні компанія airBaltic скасувала 22 рейси.

Постраждали напрямки на Таллін, Вільнюс, Стокгольм, Брюссель і Берлін.

Причин скасування рейсів airBaltic не пояснили ні канцелярії президента, ні аеропорту, ні міністерству транспорту.

Представники міністерства вже встигли назвати такі дії "шкідництвом". Однак, як підкреслив журналістам віце-президент з корпоративних комунікацій airBaltic Яніс Ванагс, в усі згадані напрямки компанія літає як мінімум двічі на день.

Як відомо, акціонери airBaltic - OOO Baltijas aviācijas sistēmas і латвійська держава збираються збільшити статутний капітал перевізника, щоб уникнути проблем у його подальшій роботі.

Необхідна сума - понад 100 мільйонів доларів.

AirBaltic використовує лоу-кост модель і у 2010 році навіть номінувалася на кращу Low Cost авіакомпанію за версією Світового Конгресу Low Cost-перевізників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування