Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналісти об’єдналися в асоціацію, щоб боротися за свободу слова

Середа, 14 вересня 2011, 14:13

7 журналістських організацій України підписали Меморандум про створення першого саморегулюючого органу у сфері ЗМІ – Української Медіа-Асоціації.

Про це йдеться у прес-релізі Асоціації, переданому Телекритиці.

До Асоціації увійшли: Інститут Масової Інформації, професійна спілка Медіафронт, громадських рух "Стоп Цензурі!", Інститут Медіа-Права, ГО Телекритика, бюро журналістських розслідувань "Свідомо", та ГО "Інтерньюз-Україна".

Метою створення Асоціації є об’єднання зусиль у боротьбі за свободу слова, сприяння розвитку незалежної та фахової журналістики в України, активізація журналістського руху, поліпшення захисту професійних прав журналістів, та саморегуляція галузі.

Асоціація не фінансується та не підтримується жодною політичною силою (політиком) та не фінансує й не підтримує жодних політичних сил або політиків.

З метою напрацювання статуту, регламенту діяльності, та стратегії розвитку Асоціації, створено робочу групу, до якої увійшли представники організацій, які підписали Меморандум, та провідні журналісти Україні.

"Ми закликаємо всі журналістські організації України, які поділяють наші цілі, приєднуватись до Меморандуму про створення Асоціації і працювати разом з нами для розвитку журналістики в Україні", - йдеться у прес-релізі Асоціації.

В свою чергу прес-секретар президента Дарія Чепак привітала створення Української медіа-асоціації.

"Я вітаю об’єднання журналістських організацій і дуже сподіваюся на успішну співпрацю. Україна давно потребує такої асоціації", - зазначила вона.

Чепак нагадала, що за ініціативи президента розпочала свою роботу Міжвідомча робоча група з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів.

Прес-секретар президента запропонувала новоствореному об’єднанню співпрацю як в межах цієї робочої групи, так і в інших форматах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування