Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Волга: "Я наступив на багатомільярдний злочинний бізнес"

П'ятниця, 16 вересня 2011, 09:26

Екс-голова Держфінпослуг Василь Волга заявляє, що перед своїм арештом розкрив злочинні фінансові схеми, про які не встиг доповісти президенту.

Про це Волга повідомив у письмовому інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна", відповідаючи на запитання, отримані ним наприкінці серпня.

"Арешт не став для мене несподіванкою. Особливо після того, як директор департаменту ліцензування й дозвільних процедур доповів мені про перші результати роботи відділу реєстрації договорів перестрахування", - зазначив він.

"Одразу стало зрозуміло, що я відкрив тіньові фінансові потоки, наступив на багатомільярдний злочинний бізнес, і, якщо я не встигну доповісти президенту усе, що мені стало відомо, довго мені не протягнути. Арешт у даній ситуації – не найгірше з того, що могло статися", - заявив Волга.

На запитання, через яких страховиків гроші переводилися в готівку, він відповів: "Думаю, що вже сьогодні, після того як створений мною відділ реєстрації договорів перестрахування пропрацював понад два місяці, у Держфінпослуг можна отримати інформацію у досить повному обсязі".

"Тільки журналістам цю інформацію не дадуть. Вона становить комерційну таємницю, і її розголошення переслідується за законом", - додав Волга.

"Важливо, щоб ця інформація була донесена до президента. Я не встиг. Я збирався доповісти йому про виявлені цифри й схеми, а також про свої міркування, що з усім цим робити далі", - підкреслив він.

На уточнююче запитання, чи намагався він повідомити цю інформацію президентові після того, як його затримали, Волга відповів:

"Я збирався це зробити, але згодом відмовився від цієї думки. Написати президенту конфіденційний лист із в'язниці неможливо". 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування