Тимошенко закликає боротися з владою "вірусом", проти якого немає імунітету

П'ятниця, 16 вересня 2011, 10:38

Юлій Тимошенко заявляє, що зараз, через 11 років після вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, Україна втрачає свободу слова, за яку він боровся.

"Я не знаю, чи була б акція "Україна без Кучми" без Георгія Гонгадзе, чи була б Помаранчева революція. Може, й були б. Хоча й не так швидко, як відбулося", - зазначає вона у своїй заяві.

"Але справа не в цьому. Головне в тому, що суспільство не промовчало, не змирилося з цим жорстоким вбивством. Країна відгукнулася не на репресії, не на переслідування опозиції, не на численні випадки корупції та зловживань, а на вбивство Людини, яка насмілилася сказати Правду", - наголошує Тимошенко.

За словами Тимошенко, "Україна зробила рішучий крок до демократії, коли втратила носія свободи слова".

"Відтоді вся демократична боротьба в країні – це фактично боротьба за свободу слова. І перше досягнення Майдану – це не перемога Ющенка, а звільнення телеканалів від цензури", - стверджує екс-прем’єр.

"Сьогодні ми знову втрачаємо цю вистраждану свободу слова. Знову для того, щоб дізнатися правду, треба вимикати телевізор та йти на Інтернет-сторінку "Української правди".. Як одинадцять років тому. Знову "темники", інструкції, розпорядження…", - констатує вона.

Тимошенко зізналася, що їй як політику "не завжди подобається" те, що про неї пишуть.

"Іноді було і так, що на (журналістів) Мустафу Найєма чи Сергія Лещенка я була обурена більше, ніж Януковичем та Азаровим одночасно. Це емоції і нікуди від них не дітися. Але я чітко знаю, що країна, за яку я борюся і країна, яку я хочу бачити – це країна, де можна сміливо говорити всю правду і, головне, не боятися", - заявляє вона.

"Тому мені шкода, що ми так швидко забули, якою дорогою ціною отримали свободу слова. Бо втрата реальної незалежності починається не з падіння ВВП і не з інфляції. Ця втрата починається з першого "темника", з першої замовчуваної новини, з першої маніпуляції, з першого виконаного наказу "Мовчати!", - наголошує Тимошенко.

Вона закликала всіх: "Давайте не втрачати Свободу; давайте берегти її, як велику, справжню цінність; давайте не підлаштовувати її під будь-які інтереси або цілі; бо ніяка "стабільність" та "розвиток" не варті жодного втраченого вільного слова".

"Я хочу, щоб в цей день правдивого 16 вересня кожен журналіст, перш ніж вийти в ефір, перш ніж сісти за комп‘ютер, бодай на хвилину, згадав про Георгія, згадав про те, яке значення свобода слова має для всіх нас", - звернулася вона до громади.

За словами Тимошенко, якщо ми зможемо зберегти свободу слова, всі інші проблеми, пов‘язані з боротьбою проти диктатури, "розв‘яжуться досить швидко", бо "свобода слова – це той вірус, який вбиває нечесну владу, і вона не має імунітету проти нього".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування