Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович сказав, що у проблемах Тимошенко винен Ющенко

П'ятниця, 16 вересня 2011, 10:52

Президент Віктор Янукович вважає, що кримінальні переслідування Юлії Тимошенко сталися внаслідок рішень, ухвалених за часів президента Віктора Ющенка.

Про це Янукович сказав, відповідаючи на запитання депутат від Португалії під час засідання Ялтинської європейської стратегії.

"Історія, яка розгортається зараз, - це не історія цього дня, а історія 2009 року. Це історія підписання контракту суб’єктами господарювання, які не мали цього права. Вони порушили міжнародні договори та перевищили свої повноваження.

"Оцінку цього дав ще президент Ющенко, який після засідання РНБО підписав указ. Ця історія іде з 2009 року, коли правоохоронні органи отримали рішення РНБО, почали його виконувати і вивчати, що сталося, чому були порушені національні інтереси України і міжнародні договори", - зазначив Янукович.

"Після того, як правоохоронні органи в рамках законодавства дослідили питання, вони передали його в суд. І, як в Європі, суд зробить свій вердикт", - додав президент.

За словами Януковича, питання кримінальної справи проти Тимошенко – "це дуже болюче питання, і ми розділяємо ваш біль (який лунає в оцінках європейських структур)".

"І ми задоволені, що вас це також хвилює не менше, ніж нас", - зазначив президент.

"Ми цінуємо поради, які нам дають", - запевнив Янукович.

"Це питання законодавства, яке потребує модернізації. І ми над цим працюємо. Зараз в Україні діє Кримінально-процесуальний кодекс 1962 року. Це нонсенс! За 20 років політики в Україні не спромоглися цього зробити (оновити кодекс)", - заявив він.

За словами Януковича, розроблений його командою проект Кримінально-процесуального кодексу передано до Венеціанської комісії.

"Сподіваюся, що в цьому році ми отримаємо закон і будемо його приймати. Це те, що робить Україна в напрямку реформування, що веде, в тому числі, до покращення демократичних стандартів", - заявив президент

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...