Волга каже, що "шістка" совала хабарі кому завгодно, аби "вплести" його

П'ятниця, 16 вересня 2011, 12:09

Екс-голова Держфінпослуг Василь Волга наполягає, що він не приймав хабарів, а його підставили й оббрехали.

"Інформація про отримання мною хабара в $500 тис. або в будь-якому іншому розмірі є цілковитою брехнею", - завив він у письмовому інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Факти, на підставі яких слідчим ГПУ зроблені такі висновки, відсутні", - додав Волга й підкреслив, що не має права розголошувати обставини справи. 

На думку екс-голови Держфінпослуг, причина порушення кримінальної справи проти нього в тому, що він "наступив на злочинний світ".

"Тут немає політики. Я завадив не чинній владі, а декому з чинної влади. Тим, хто й сьогодні покриває злочинні схеми, отримуючи за це багатомільярдні підношення", - заявив Волга.

На запитання, яку роль у цьому зіграв голова наглядової ради "Першого кредитного товариства" Андрій Азаров, він відповів: "Азаров А. С. – це шістка у великому процесі. Як тут кажуть – торпеда. Його завдання було всунути хабар кому завгодно в Держфінпослуг, аби згодом уплести в цю справу мене".

На запитання, чи діяв директор департаменту Держфінпослуг Віктор Адамович, який був затриманий за фактом отримання хабара, за вказівкою голови Держфінпослуг, Волга відповів: "Жодних протиправних доручень Адамовичу я не давав".

"Дуже образно змальовує ситуацію відповідь одного з високопоставлених чиновників ГПУ. На моє зауваження про те, що все проти мене шиється білими нитками, він сказав: "…Навіть білими нитками можна зшити міцну гамівну сорочку", - сказав Волга.

Він розповів, що слідство пропонувало йому зробити щиросердне зізнання в обмін на умовний термін: "Упрошували мене 2 години й дали добу подумати. Навіть не знаю, як би коректніше описати мою відмову…".

"Щодо "шулерства" слідчого я знов-таки не маю права розголошувати обставини слідства. Скажу тільки, що це стосується мого права на захист і маніпуляцій із Кримінально-процесуальним кодексом", - сказав Волга.

На запитання про свідчення про те, що Волга нібито є членом злочинного угруповання, яке вимагало гроші в керівництва "Першого кредитного товариства", екс-голова Держфінпослуг заявив: "Свідчення людей, які мене оббрехали, не підтверджуються матеріалами справи. До того ж у тих, хто дав брехливі свідчення проти мене, був для цього дуже сильний мотив".

Волга вірить, що суд його виправдає. "Більше того, вірю, що справу проти мене мають закрити, не направляючи до суду, у зв'язку з відсутністю у моїх діях складу злочину", - додав він.

Волга підкреслив, що всі матеріали оперативної розробки доводять відсутність у його діях будь-яких ознак складу злочину.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування