Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЕРКЕЛЬ ПОДЗВОНИЛА ЯНУКОВИЧУ ЩОДО ТИМОШЕНКО

П'ятниця, 16 вересня 2011, 12:41

Канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонній розмові з президентом Віктором Януковичем висловила занепокоєння останніми подіями в Україні.

Про це "Українській правді" повідомили інформовані джерела.

Водночас на сайті президента немає жодної інформації про розмову Януковича з Меркель.

У посольстві Німеччини в Україні "Українській правді" підтвердили, що така телефонна розмова мала місце у середу.

"Федеральний канцлер у розмові торкнулася теми останніх судових процесів в Україні. Вона підкреслила, що політики мають змагатися на виборах, а не з’ясовувати свої стосунки за допомогою судової системи", - сказали в посольстві.

***

Водночас у посольстві США в Україні "Українській правді" підтвердили, що спільний лист Держсекретаря Гілларі Клінтон та міністра закордонних справ ЄС Кетрін Ештон також стосувався судових справ проти опозиції.

"Ми можемо підтвердити, що 9 вересня пані Клінтон та Ештон написали листа до президента Януковича", - сказали у прес-службі посольства США в Києві.

"Зазвичай, ми не обговорюємо зміст дипломатичної переписки. Але буде справедливим сказати, що цей лист віддзеркалює наші попередні заяви, де висловлювалося занепокоєння станом демократії та верховенства права в Україні і тим, що виглядає як вибіркове політичне переслідування", - додали у прес-службі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування