Начальник СІЗО не збирається звільнятися через Луценка

П'ятниця, 16 вересня 2011, 14:43

Начальник Київського слідчого ізолятора Ігор Шейкін не збирається звільнятися через заяви про неналежні умови утримання і неналежну меддопомогу Юрію Луценку.

Про це йдеться в його заяві, опублікованій 16 вересня на сайті Державної пенітенціарної служби.

За словами Шейкіна, останнім часом ЗМІ часто поширюють інформацію щодо умов утримання відомих осіб у київському СІЗО, яка "базується на домислах та припущеннях невідомих та брудних джерел, незрідка перекручується та викривляється".

Коментуючи інформацію про його готовність піти у відставку, якщо Луценку не нададуть кваліфіковану медичну допомогу, Шейкін заявляє, що надання меддопомоги засудженим та ув‘язненим у київському СІЗО здійснюється у рамках законодавства.

"З моменту надходження до СІЗО Юрія Луценка, особливо з моменту оголошення ним голодування, мною особисто та моїми підлеглими з ним неодноразово проводилися співбесіди, у ході яких роз‘яснювалися пагубність та наслідки для стану його здоров‘я такої поведінки", - зазначає начальник київського СІЗО.

"Постійно проводилися медичні огляди, у тому числі за ініціативи керівництва СІЗО, з дозволу слідчих та судових органів запрошувалися фахівці МОЗ України та здійснювалися медичні обстеження за межами СІЗО. Усі наші дії здійснювалися виключно у межах діючого законодавства", - запевняє він.

Шейкін додає, що заяв або скарг на умови тримання, порушення законності особисто на його адресу та на адресу адміністрації слідчого ізолятора не висловлювалося.

"З усіма існуючими проблемами я не перебуваю сам на сам. У їх вирішенні бере активну участь керівництво Державної пенітенціарної служби", - наголошує він.

"Підстав для заяв щодо моєї відставки у зв‘язку з неналежним наданням медичної допомоги будь-кому я не вбачаю і ні до кого з приводу звільнення не звертався", - заявляє Шейкін.

"Публікації щодо цього питання розцінюю як провокаційні та спрямовані на дестабілізацію роботи як установи, так і пенітенціарної системи взагалі", - додає він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування