Онуку Франка можуть викинути з квартири за борги

П'ятниця, 16 вересня 2011, 15:33

Онуку Івана Франка 84-річну Дарію Тарасівну місцева влада погрожує виселити з 6-кімнатноїквартири по вул. Володимирській за борги по ком послугах.

Як повідомляє депутат від БЮТ Олександр Бригинець, станом на сьогоднішній день Дарина Франко заборгувала 32 тисячі 339 гривень.

Пенсіонерка звернулася до голови постійної комісії Київради з питань культури та туризму з проханням допомогти у її скрутному становищі.

За словами Бригинця, вартість компослуг для жінки складає 500 гривень на місяць, в той час, як її пенсія становить лише 830 гривень.

"Отака подвійна мораль суспільства: у той час, коли Верховна Рада списує багатомільйонні борги підприємствам олігархів, а на святкуванні ювілею з нагоди 155-ої річниці від дня народження Івана Франка високоповажні чиновники говорять пафосні слова, онучка генія опинилася під загрозою стати "бомжем", бо немає чим сплатити непосильний борг за комунальні послуги", - сказав Бригинець.

Він звернувся до голови КМДА Олександра Попова з проханням надати доручення комунальним службам списати борг спадкоємиці письменника Франка.

Як відомо, навесні цього року набув чинності новий закон "Про виконавче провадження" відповідно до якого за комунальні борги можуть відібрати житло.

Для довідок: Квартиру в Києві на вул. Володимирській, 48 А родина Івана Франка отримала у 1950 році як компенсацію за будинок у Львові, в якому нині розташований Музей ім. Франка.

Українська правда. Київ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування