Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пукач несе ахінею, а може сказати про вбивства і замовників - екс-глава СБУ

П'ятниця, 16 вересня 2011, 19:51

Екс-керівник Департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексій Пукач готовий був повідомити дані не тільки про смерть журналіста Георгія Гонгадзе, а й про інші вбивства.

Про це повідомив колишній глава Служби безпеки України (СБУ) Валентин Наливайченко в ефірі телеканалу ТВі.

"Пукач відразу ж після затримання погодився співпрацювати зі слідством Генпрокуратури. Він обіцяв назвати замовників вбивства. Він говорив, що готовий назвати й інші вбивства, і інформацію про них, у тому числі відомих людей і журналістів", - розповів Наливайченко.

Він також додав, що колеги Пукача з МВС могли перешкоджати СБУ у встановленні місця його знаходження.

"Це потрібно розслідувати, але, судячи з того, що його не могли знайти, і обманювали нас і давали нам інформацію, що він за кордоном, що він у Дніпропетровську, в Донецьку, ще десь. Тобто була організована якісна дезінформація не аматорського плану", - зазначив екс-глава СБУ.

"Саме тому працювали три засекречені групи СБУ. Саме тому ми не могли інформувати про свої дії ні міліцію, ні інші правоохоронні органи", - зазначив Наливайченко.

Екс-глава СБУ також упевнений, що правоохоронним органам необхідно розсекретити матеріали цієї справи, щоб усі змогли, нарешті, дізнатися імена замовників вбивства Гонгадзе.

"Я хочу, щоб судді почули нас - простих людей: розсекретьте справу. Які такі секретні матеріали є у справі, через які тримають в таємниці свідчення ключового свідка", - сказав він.

"Для того щоб приховати тих, кого називає виконавець вбивства - замовників, а покарати потрібно саме їх", - додав Наливайченко, відповідаючи на запитання, навіщо матеріали справи містяться в таємниці.

На його думку, при повній публічності Пукач зміг би назвати замовників убивства, і тоді для встановлення істини правоохоронні органи вели б роботу не тільки з екс-президентом Леонідом Кучмою, але і з іншими особами, зокрема, зі спікером Верховної Ради Володимиром Литвином.

Наливайченко також вважає неправдивими заяви Пукача про те, що Гонгадзе готував державний переворот.

"Я не вірю в такі свідчення, таких даних не було. Ніяких переворотів жоден журналіст в Україні не готував, тим більше, державних. Це повна ахінея", - сказав екс-глава СБУ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування