Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма: в 2004 році переможцем був Янукович

П'ятниця, 16 вересня 2011, 21:57

Реальним переможцем виборів 2004 року був Віктор Янукович, що підтвердили вибори 2010 року.

Таку думку озвучив екс-президент Леонід Кучма в ході щорічної зустрічі "Ялтинської європейської стратегії", повідомляє прес-служба YES.

"Давайте погодимося з тим, що людина, яка намагалася прийти до влади не цілком законним шляхом, ніколи в історії не могла б перемогти на повторних виборах. Народ не дурний", - зазначив Кучма.

"Ми, політики, дуже часто його недооцінюємо. І тоді, і сьогодні переміг Янукович. Довівши, що перемога його була невипадковою... Я радий, що ми пройшли ту п'ятирічку. Бо дійсно зміна влади повинна відбуватися. У людей має бути можливість порівняти, хто є хто", - уточнив екс-президент.

Кучма також заявив, що в ході "Помаранчевої революції" українці довели свою цивілізаційну приналежність до Європи.

"Найперше і найважливіше відмінність української революції від арабських - повага до життя людини, незастосування сили", - підкреслив екс-президент.

"Потрібна була воля президента, щоб правоохоронні органи і силові структури діяли в рамках закону. І треба віддати належне всім політичним лідерам - і "біло-синім", і "помаранчевим", у тому, що ми не допустили застосування сили", - заявив Кучма.

"Ми довели, що ми - європейці. І ми в цьому сенсі підтримали і Європу. Складно собі уявити, що було б, якби ситуація пішла іншим сценарієм", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...