Парламент просять посприяти звільненню Тимошенко та Луценка

Понеділок, 19 вересня 2011, 11:41

Опозиційні фракції просять суддів, які ведуть процеси екс-прем'єра Юлії Тимошенко та екс-голови МВС Юрія Луценка, змінити їм запобіжний захід.

Про підписання відповідного листа лідерами фракції БЮТ та НУНС повідомив на погоджувальній раді Іван Кириленко.

Він попросив колег з інших фракцій та керівництво парламенту підтримати їх в цьому, також підписавши відповідного листа.

"Ми звертаємося до суддів, які ведуть цей процес – звільнити з-під варти і змінити запобіжний захід на підписку про невиїзд", - сказав він

За словами Кириленка, досудове слідство у цих справах завершено, всі свідки допитані, "вже десятки разів було доведено, що ніхто не збирається залишати країну і ніхто не тиснутиме на суд".

"Але людям хоча б треба дати можливість пролікуватися, а ситуація вже виходить за будь-які моральні та християнські рамки. Я думаю, що це був би гуманний жест", - зазначив він.

У свою чергу лідер фракції НУНС Микола Мартиненко наголосив на необхідності декриміналізувати статті кримінального кодексу, які інкримінуються Луценку та Тимошенко.

Він нагадав, що за чинним регламентом в разі огляду та відхилення питання депутати більше не можуть розглянути його повторно на поточній сесії.

У зв'язку з цим він попросив колег "не тільки терміново розглянути, але й не валити їх (законопроекти)".

"Тому, якщо голосів у залі немає, про це треба відверто сказати", - додав Мартиненко.

У свою чергу спікер Володимир Литвин зазначив, що вже розписав ці питання на комітети і запропонував опозиції внести їх у порядок денний на середу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...