Хорошковський очікує імпортного тероризму від Євро-2012

Понеділок, 19 вересня 2011, 18:13

Основною загрозою, що приносить Євро-2012, є імпортований тероризм - скоєння теракту щодо осіб з третіх країн на території України.

Про це повідомив перший заступник глави Служби безпеки України Володимир Хімей в коментарі Інформаційному центру "Україна-2012".

"Основний ризик, який нам приносить Євро-2012 - участь національних збірних країн, контингенти яких приймають участь у бойових діях у гарячих точках - Лівія, Афганістан, низка інших країн північної Африки, близького сходу та центральної Азії", - зазначив Хімей.

"Мова йде про те, що на території нашої країни під час Євро-2012 підвищується ризик імпортованого тероризму - скоєння теракту по відношенню до осіб з третіх країн на території України", - сказав він.

За словами Хімея, є також ряд ризиків, пов’язаних із масовістю відвідання України іноземцями, й спрощення у зв’язку із цим візового режиму, прикордонного контролю.

"Є можливість, що територію України спробують використати у якості транзитної, чи для осідання в нашій країні прихильників терористичних організацій", - наголошує перший заступник глави відомства.

Крім того, вболівальники інколи спеціально їдуть для вчинення певних хуліганських дій.

СБУ враховує всі ці ризики, щоб унеможливити небажаний розвиток подій, підсумував Хімей.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування