Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Якщо Україна стане "полем битви", вона не зможе грати свою роль – Фюле

Вівторок, 20 вересня 2011, 12:08

Якщо Україна перетвориться на "поле битви" між Росією та Євросоюзом, вона навряд чи зможе бути посередником у їхніх газових відносинах.

Така думку висловив комісар ЄС із питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Важливість України в газовій сфері полягає в тому, що Євросоюз співпрацює з РФ. Я не бачу, як ваша країна зможе продовжувати відігравати цю роль, якщо вона перетвориться на поле битви між Росією та ЄС", - сказав він, відповідаючи на запитання, чи стане Європа на бік України в газовому конфлікті. 

При цьому Фюле воліє не говорити про "газову війну" між Києвом і Москвою зараз.

"Я не хотів би вживати термін "газова війна" у той час, коли ми намагаємося знайти рішення", - сказав він.

Єврокомісар зазначив, що тема газових переговорів була однією з пріоритетних на його переговорах як із президентом Віктором Януковичем, так і з прем'єр-міністром Миколою Азаровим і першим віце-прем'єром Андрієм Клюєвим.

"Єврокомісар Гюнтер Еттінгер, відповідальний за енергетику, у жовтні відвідає Київ", - повідомив Фюле.

"У нас триває взаємодія у сфері використання ГТС. Після кризи 2009 року ми встановили параметри нашої співпраці щодо модернізації ГТС, надавши Україні членство в Енергетичному співтоваристві. Воно наблизило Україну до ЄС, бо їй було запропоновано привести своє законодавство в сфері енергетики у відповідність із європейським", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування