Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За розстріл портретів Бандери та Шухевича дадуть мізерне покарання

Вівторок, 20 вересня 2011, 15:43

На Волині член комсомолу Сергій Вашкодар із друзями розстрілював із вогнепальної зброї зображення Степана Бандери та Романа Шухевича.

За це його притягнуть до адміністративної відповідальності як власника зброї, повідомили в листі депутату Волинської облради Ігорю Гузю у Рожищенському райвідділі міліції, інформує УНІАН.

Вашкодар стріляв по зображеннях спільно з керівником волинського комсомолу Олександром Кононовичем та його братом Михайлом.

У діях комсомольців міліція не знайшла складу кримінального злочину, тож у порушенні кримінальної справи було відмовлено.

Але буде притягнуто до адміністративної відповідальності Вашкодара – власника зброї, який передав карабін ВЕПР-308 братам Кононовичам, які не мають дозволу на використання та зберігання вогнепальної зброї.

При цьому Гузь заявив, що справу намагаються "спустити на гальмах".

"Степан Бандера та Роман Шухевич є Героями України, тому знущання над їхніми зображеннями – це неповага до держави, яка ці звання їм надала. А це порушення ст. 296 КК України – прояв неповаги до суспільства та держави, що супроводжується явним цинізмом. Крім того, міліція чомусь не звернула увагу на те, що ці молодики вільно стріляють із вогнепальної зброї в полі, де в цей час можуть знаходитися люди", - заявив депутат облради.

На думку Гузя, міліція неналежно розслідувала цю справу.

"Міліція встановила лише один вид зброї, з якої стріляли, хоча на відео чітко видно 4 одиниці зброї, в тому числі гвинтівка з оптичним прицілом та пістолет. У справі фігурують лише 3 прізвища комсомольців, хоча на відео та фотографіях стріляють 6 осіб. Хто ці люди? Що це за зброя? Цього міліція не захотіла з’ясовувати?", - наголосив депутат облради.

Також Гузь повідомив, що народний депутат В’ячеслав Кириленко звернеться з офіційним запитом до Генпрокуратури з вимогою провести додаткові слідчі дії.

У свою чергу, Олександр Кононович заявив, що поки до учасників подій міліція претензій не висувала і запитань не було, а якщо таке буде, вони оскаржать це в суді.

Влітку в інтернеті з’явилось відео, на якому Кононович та інші члени волинського комсомолу розстрілюють із вогнепальної зброї зображення Бандери та Шухевича.

Депутат облради Гузь звернувся до обласних управлінь СБУ та МВС з цього приводу.

Як відомо, раніше суд визнав незаконним указ екс-президента Віктора Ющенка про присвоєння Бандері і Шухевичу звань Герой України посмертно.

Однак значна частина українців вважає Бандеру і Шухевича героями.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування