Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Український інститут скаржиться, що в нього украли проект "Олімпійського"

Вівторок, 20 вересня 2011, 15:57

Український інститут обвинувачує німецьку компанію в тім, що ті украли в них проект НСК "Олімпійський".

Про це пише газета "Дело".

Український зональний науково-дослідний і проектний інститут з цивільного будівництва звернувся в суд з вимогою про проведення експертизи проекту реконструкції національного спортивного комплексу "Олімпійський" і про виплату компенсації за порушення прав інтелектуальної власності.

Вітчизняні архітектори хочуть довідатися, чи мало місце відтворення і використання креслень українського проекту від 1999 року при розробці німецькою компанією GMP Generalplanungsgesellschaft mb документації по реконструкції НСК "Олімпійський".

Одночасно, учені з України просять з'ясувати вартість прав зонального науково-дослідного інституту на свою розробку, як об'єкта інтелектуальної власності.

Позов поданий проти НСК "Олімпійський", від якого архітектори в судовому порядку вимагають компенсацію за порушення прав інтелектуальної власності. Розмір позову - 2,581 млн. грн.

Госпсуд Києва прийняв позов до розгляду і призначив проведення експертизи.

Як відомо, у січні цього року Нацагентство з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів оголосило про закупівлю додаткових послуг по коригуванню проекту "Реконструкція існуючих і будівництво нових об'єктів НСК "Олімпійський".

Процедура торгів пройшла по процедурі закупівлі в одного учасника. Додаткове  фінансування в розмірі 2,5 млн євро повинна була одержати компанія GMP Generalplanungsgesellschaft mb.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...