Попов обіцяє не обмежувати масових заходів

Середа, 21 вересня 2011, 11:54

Київська адміністрація не прийматиме рішень, які хоч якось порушуватимуть демократичні принципи.

Про це заявив голова КМДА Олександр Попов коментуючи оприлюднення проекту рішення про обмеження масових заходів у Києві.

"Я ще не бачив цього проекту рішення. Але скажу відразу - це невірно (обмежувати проведення масових заходів)", - сказав Попов.

"Ми дуже демократичні, якщо не так - давайте нам якісь поради, зауваження, пропозиції. Бо моя принципова думка: без демократичних процесів ми не будемо мати нормального суспільства", - заявив чиновник.

"Інша справа, як іноді трактується демократія. Дехто вважає, що можна порушувати законодавство чи якість правила. На мою думку, якраз їх виконання з одного боку, а з іншого боку доступність влади - це і є демократичний процес. Тому нічого ми не будемо забороняти", - додав Попов.

Він пообіцяв, що обов'язково вивчить цей проект рішення.

"Я подивлюся цей проект - і ми його відмінимо навіть, як проект, якщо там є якісь наступи на демократію", - пообіцяв Попов.

Натомість прес-секретар голови КМДА Наталія Ільницька наголосила, що вказаний проект рішення стосується лише проведення різноманітних мистецьких акцій, але не мітингів чи демонстрацій.

Як відомо, столична влада вирішила обмежити проведення масових заходів у Києві. Зокрема, у проекті рішення пропонується заборонити масові заходи біля адміністративних будівель та без згоди громадськості.

Українська правда. Київ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування