Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол ЄС чекає зустрічі з Тимошенко. Інший посол відчуває "неладне"

Середа, 21 вересня 2011, 13:33

Голова представництва Євросоюзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра чекає дозволу Печерського суду Києва відвідати Юлію Тимошенко в СІЗО.

Про те, що європейський дипломат подав відповідне прохання до суду, сказав у середу посол Польщі в Україні Хенрік Літвін, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Наш колега, посол Євросоюзу звернувся з цим проханням, і до сьогодні немає позитивної відповіді", - повідомив Хенрік Літвін.

У представництві ЄС уточнили, що відповідне звернення Тейшейра передав у МЗС України одразу ж після арешту екс-прем'єра.

Як відомо, рішення суду на відвідування Тимошенко чекає також посол США Джон Теффт.

МЗС України перенаправляв звернення дипломатів у Печерський районний суд Києва.

Тимошенко утримується в Лук’янівському СІЗО Києва з 5 серпня. Її обвинувачують у перевищенні повноважень на посаді прем'єр-міністра при укладанні газових контрактів із Росією в 2009 році.

* * *

Посол Німеччини в Україні Ганс-Юрген Гаймзет сумнівається в законних підставах утримання Юлії Тимошенко та Юрія Луценка під вартою.

"Я сам особисто не зовсім усвідомив для себе правові підстави, на підставі яких пані Тимошенко вже шість тижнів перебуває у в'язниці", - сказав посол у ході дискусії "Відносини Україна-ЄС: вирішальний момент" в Інституті світової політики в середу.

Він засумнівався також у наявності правових підстав арешту Луценка й утримання його під вартою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...