Опозиціонер каже, що бюджетом-2012 Азаров "загробить" ЖКГ

Четвер, 22 вересня 2011, 10:10

В опозиції заявляють, що проект держбюджету на 2012 рік є "повністю провальним" для галузі житлово-комунального господарства та вирішення соціальних проблем у цій сфері.

Таку думку висловив депутат від партії "Наша Україна", член парламентського комітету з питань будівництва, містобудування, ЖКГ і регіональної політики Віктор Матчук, повідомляє прес-служба депутата.

За його словами, у бюджеті взагалі не передбачені кошти на будівництво соціального житла, на програму "Доступне житло", на передачу гуртожитків у комунальну власність.

Також не виділено жодної копійки на реконструкцію житлових багатоквартирних будинків перших серій та на будівництво житла у сільській місцевості, попри те, що раніше уряд обіцяв підтримати відповідні програми.

"Весь минулий рік і в уряду, і в президента пройшов під гаслом вирішення соціальних проблем українців. В результаті проект бюджету показав "щирість" їхніх заяв: на соціальне житло виділено нуль гривень, на доступне житло – нуль гривень, на інші важливі соціальні програми – також нуль", - заявляє Матчук.

Депутат нагадав, що у липні цього року президент Віктор Янукович доручив Мінрегіонбуду якнайшвидше вирішувати проблему надання доступного житла молодим сім’ям.

Втім, за словами Матчука, соціальна спрямованість у тих статтях бюджету на 2012 рік, які стосуються житлово-комунального господарства та будівництва, повністю відсутня.

Як наголошує "нашоукраїнець", із необхідного мінімуму для галузі ЖКГ – 27 мільярдів гривень – у проекті бюджету на 2012 рік передбачено всього 1,7 мільярда гривень.

"З таким ставленням до житлово-комунального господарства Кабмін ризикує загробити цю галузь", - заявляє Матчук

"Уряд Азарова сам розробив державні програми для ЖКГ на суму як мінімум 27 мільярдів гривень, а в результаті своїми 1,7 мільярдами гривень вирішив вкотре познущатися з українців", - вважає він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування