Кужель: Якщо Яценюк покаже, що він фінансує партію сам, я вибачусь

Четвер, 22 вересня 2011, 13:00

Заступник голови партії "Сильна Україна" Олександра Кужель продовжує наполягати, що партію "Фронт змін" Арсенія Яценюка "купив" Рінат Ахметов.

"Я свою точку зору не змінила, коли я казала "купувала" – це мається на увазі вкладання грошей в розвиток проекту", - заявила вона в інтерв’ю Радіо "Свобода", хоча у "Фронті змін" неодноразово заперечували це твердження.

"Чому я так впевнена? Тому що я знаю, скільки коштує утримання партії", - зазначила Кужель, пояснивши, що в середньому утримання тільки центрального офісу середньої партії не під час виборів коштує десь 200-300 тисяч доларів на місяць.

"Я працювала в партіях і я знаю, скільки це коштує – це середня, невелика партія – стільки коштує тільки утримання центрального офісу. Якщо взяти розрахунки далі на міжрегіональні офіси, якщо взяти ще виборчий процес… (то буде ще більше)", - сказала соратниця Сергія Тігіпка.

"Якщо пан Яценюк покаже мені, що згідно з власними доходами, власною декларацією він має можливість витрачати (такі гроші на партію)… Якщо пан Яценюк покаже, що він це фінансує на власні кошти, – то я вибачусь", - заявила Кужель.

На зауваження, що є ще партійці, вона відрізала: "Немає партійних внесків".

А на запитання, чи є в неї якісь докази, що саме Ахметов фінансує "Фронт змін", Кужель заявила: "Я не повинна нічого доводити. Ви побачите списки і побачите політику".

"Я знаю Ріната Ахметова як дуже грамотного менеджера, і він ніколи не був радикалом і ніколи не створював неприємні ситуації. Але я впевнена, що, розуміючи ситуацію, яку зараз має партія влади, – а він зацікавлений, він повинен бути зацікавленим як розумна людина, щоб Україна мала майбутні перспективи з Європою…", - зазначила вона.

Кужель додала, що це – питання Ахметова, але вона б "не вкладала особисто в Яценюка" 

"Бо якщо б мене запитали (і в мене були олігархи), я вкладала б у таких людей, як Гриценко, Порошенко, той же Кличко. Вони є більш перспективними для України", - вважає Кужель.

Як відомо, влітку вона вже заявляла, що бізнесмен і депутат Рінат Ахметов "купив" партію Арсенія Яценюка "Фронт змін". Партія "Фронт змін" і сам Яценюк це рішуче спростували.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування