Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк: на Євро і Януковича витратять більше, ніж на всю медицину й освіту

Четвер, 22 вересня 2011, 13:22

Верховна Рада відмовилась відхилити проект бюджету на 2012 рік.

За постанову Сергія Терьохіна проголосувало лише 90 депутатів.

Разом з тим депутати підтримали в першому читанні програму соціально-економічного розвитку на найближчі три роки.

Проект бюджету викликав обурення в опозиції, зокрема Арсеній Яценюк.

"Соціальні статті бюджету заморожені. З бюджету Пенсійного Фонду вилучають 22 мільярди. По друге – в проекті бюджету уряд чітко визначає, що рівень бідності в країні збільшиться на 10%. Це те покращення, яке вони обіцяли" ,- заявив він.

"Нафтогазу" дають дотації на додаткові 13 мільярдів. При цьому підвищують тарифи на тепло і на газ", - вказав Яценюк.

Він наголосив, що в бюджеті заплановані запозичення, які перевалять за 60 мільярдів доларів зовнішнього боргу. "Це більше ніж  по 2000 на кожного українця. Хто за це будуть платити? Сподіваюсь, що ті, хто є у списку Партії регіонів і Forbes", - заявив депутат.

"Фінансування генпрокуратури, МВС, адміністрації президента - загалом 18 мільярдів гривень. Це всього на всього вдвічі більше, ніж фінансування освіти і медицини у нашій країні", - обурився Яценюк.

"На Євро-2012 мало того, що витратили 10 мільярдів доларів. Це євро вже золоте. Так вони наступного року на нього витратять більше, ніж на фінансування всієї медицини", - наголосив він.

"Далі показники бюджету. У нас економічне зростання буде вище, ніж в Китаї, Америці і ЄС. Вони не відповідають реальним показникам", - вказав Яценюк.

Він також наголосив, що уряд планує підвищити тиск на бізнес і витиснути з нього 39 мільярдів податків. Це при тому, що третина бізнесу закрилась, зауважив депутат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...