Міліція пояснює, що "пакувала" студентів через транспорт

Четвер, 22 вересня 2011, 16:31

У київській міліції пояснили, що міліція була змушена розігнати студентську акцію протесту в районі Михайлівської площі, щоб розблокувати рух.

Про це сказав заступник начальника зі зв'язків із громадськістю Головного управління МВС України в Києві Володимир Дмитренко, повідомляє Інтерфакс.

"Група молодих людей переходила з Михайлівської на Софійську площу, і на перетині вулиці Михайлівської й Владимирського проїзду заблокувала рух суспільного транспорту", - сказав він.

"Міліція почала дії, щоб рух розблокувати", - додав Дмитренко.

У той же час, у головкомі не мають інформації про затримання учасників студентської акції.

Крім того, Дмитренко зазначив, що на Софіївській площі, куди перемістилися учасники акції, згідно із рішенням Окружного адміністративного суду Києва також не можна проводити 22-23 вересня акції.

Відповідаючи на запитання, чому студенти все-таки її проводять, а співробітники правоохоронних органів не вживають щодо них ніяких заходів, він сказав: "Тому що в нас демократична держава".

Дмитренко також підкреслив, що у своєму зверненні міліція інформувала громадян про рішення суду на заборону акції й закликала їх дотримуватися законів і рішення суду.

Як повідомлялося, міліція затримала 4 осіб під час проведення студентської акції протесту на Михайлівській площі в Києві в четвер.

Нагадаємо, раніше учасниця акції Катерина Аврамчук повідомила "Українській правді", що міліція затримала Дмитра Карпія, Івана Шматка, Миколи Старкова та Богдана Карпусь, їх повезли до Шевченківського райвідділу.

"Ми почали ходити по пішохідному переходу туди-сюди, вимагаючи, що нам сказали про долю хлопців. Таким чином перекрили рух. Міліція почала штовхати і жорстко відтісняти людей", - додала Аврамчук.

За півтори години затриманих відпустили, відібравши пояснення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування