Під "Могилянкою" з'явилися студентські намети

Четвер, 22 вересня 2011, 17:19

Під входом до будівлі Києво-Могилянської академії на Контрактовій площі Києва студенти встановили три намети.

Про це повідомляє "Gazeta.ua".

На стіні будівлі висить транспорант "Оголошуємо загальностудентський страйк проти Табачника".

Біля наметів перебуває близько 20 студентів. Вони тримають плакати: "Геть невігласа Табачника" та плакат англійською мовою "Табачник — кат української освіти".

У свою чергу, голова Коаліції учасників Помаранчевої революції Сергій Мельниченко розповів, що організація вирішила допомогти студентам.

"КУПР долучився до протестів студентів проти Табачника і допомагає їм самоорганізуватися. Ми повністю підтримуємо їхній протест проти такого міністра освіти", - наголосив Мельниченко.

До мітингувальників підійшов працівник міліції та чоловік у цивільному з відеокамерою. Вони поцікавився, що за акцію тут проводять студенти.

Їм відповіли, що акція мирна і повідомлення щодо її проведення було подано. Наразі міліціонер та чоловік у цивільному стоять за 20 метрів від мітингувальників і поки не вдаються до жодних дій.

Мітингувальники очікують, що після закінчення пар у Києво-Могилянській академії, до них приєднається ще більше людей.

Як відомо, кількох активістів акції проти Табачника, що відбулася у четвер на Софійській площі, затримав "Беркут". Згодом мітингувальників відпустили, проте ті заявили, що під час затримання до активістів було застосовано силу.

 
 
 

Фото Олени Білозерської

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування