Росія радить Україні сильно подумати над ПРО

Четвер, 22 вересня 2011, 18:36

У Росії вважають, що Україні слід дуже обережно підходити до питання участі у загальноєвропейській системи протиракетної оборони.

Таку думку висловив заступник директора департаменту інформації і преси Міністерства закордонних справ Росії Володимир Козин в ході відео-конференції Київ-Москва на тему "Євроатлантична система ПРО: погляд з України та Росії".

"Україна - це суверенна держава і може абсолютно без всяких проблем займатися безпекою самостійно. Але в цій справі потрібно дотримуватися обережності", - цитує дипломата "Інтерфакс-Україна".

За його словами, не слід поспішати до тих пір, поки "натхненники ПРО" не роз'яснять, з чого складатиметься ця система і як вона буде працювати.

За словами представника МЗС РФ, Москва зі свого боку веде консультації з цього питання з партнерами з НАТО і вони проходять досить важко.

Козин пояснив, що ініціатори цієї системи до цих пір не дали докладного роз'яснення з приводу того, з чого складатиметься інформаційно-розвідувальна складова і ударно-бойова частина загальноєвропейської ПРО.

Крім того, за його словами, немає точного роз'яснення, проти кого буде спрямована ця система.

"Також ми не знаємо, у скільки грошей виллється ця система з нашого боку... ведуться консультації, але на консультаціях практично нічого не вирішується. Потрібні переговори", - зазначив Козин.

Крім того, Москву не влаштовує те, що до цих пір немає ніяких гарантій з приводу ненаправлення цих ракет проти Росії.

"Питань дуже багато, і поки ми не можемо погодитися з тим, чого ми не бачили, чого ми не знаємо", - додав дипломат.

Він також повідомив, що в рамках зміцнення своєї безпеки Росія планує створення системи ПРО морського базування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування