Саакашвілі в ООН звинуватив Росію в терактах і газовому шантажі проти України

П'ятниця, 23 вересня 2011, 10:41

Президент Грузії Михайло Саакашвілі із трибуни ООН розкритикував зовнішню політику Росії в тому числі й за газовий шантаж України.

Про це він заявив, виступаючи із трибуни ООН у Нью-Йорку, передає Грузія Online.

За словами Саакашвілі, на відмову Грузії від застосування сили для відновлення своєї територіальної цілісності Росія, замість діалогу, відповіла десятком терористичних актів, спрямованих проти Грузії.

"На жаль, замість діалогу, відповідь, яку ми одержали, був у вигляді десятків терористичних актів, спрямованих на Грузію. Атак, безпосередньо організованих і контрольованих підтвердженими офіцерами Російських секретних служб", - заявив президент Грузії. 

Саакашвілі зазначив, що незабаром здійсниться рік, відтоді, як Грузія відмовилася від застосування сили, однак "ми усе ще чекаємо, щоб керівництво Росії відповіло на цей жест миру". 

"Холодна війна закінчилася, але деякі керівники усе ще мають це зрозуміти й припинити розмірковувати в термінах сфер впливу, домінування в ближньому зарубіжжі й ігор з нульовою сумою", - заявив він. 

"Холодна війна закінчилася, але ембарго, шантаж і жорстокий диктат усе ще застосовуються проти України, Молдови або Білорусі", - підкреслив Саакашвілі. 

"Холодна війна закінчилася, але усе ще жива стара радянська звичка, грати на етнічній і релігійній ненависті", - додав він. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...